Pred košarkašima Dubrave je druga uzastopna sezona u Alpe Adria Cupu, natjecanju u kojem sudjeluju klubovi iz Hrvatske, Slovenije, Češke, Slovačke, Austrije i Rumunjske. Ove sezone Lavovi su smješteni u skupinu B gdje se još nalaze dva kluba iz Češke (Olomoucko, Kolin), Vienna iz Austrije, Ilirija iz Slovenije i Timisoara iz Rumunjske. Upravo će sastav uz Temišvara biti prvi suparnik Dubrave, a utakmica se igra u srijedu od 17 sati po našem vremenu (sat kasnije u Temišvaru).

”Ovaj povećani format lige ove sezone je pun pogodak jer nas čeka deset kvalitetnih utakmica protiv suparnika koji imaju veći proračun i iskustvo, ali to je jedan veliki izazov za našu mladu momčad koja će kroz dvije utakmice tjedno sigurno rasti kroz sezonu. Ne trebamo se bojati snage suparnika pa ni većih poraza ukoliko dođu jer znamo što nam donosi igranje ovog natjecanja”..kaže trener Dubrave Jeronimo Šarin koji nam je predstavio prvog suparnika Lavova

”Vrlo iskusna momčad koja u domaćem prvenstvu ima omjer 2/2. U sastavu imaju dva Amerikanca i četiri igrača iz Srbije. Vodi ih trener koji je tamo gotovo cijelo desetljeće i čeka nas jedan težak ispit jer znamo kakvi su proračuni klubova s kojima igramo ovo natjecanje. Ono što nam ostaje je da uđemo hrabro u utakmicu i pokušamo nametnuti svoj ritam jer ako uđemo u njihov ritam onda su nam šanse jako male. Nama je ova utakmica prilika da napravimo korak naprijed u odnosu na ove četiri uvodne utakmice i ukoliko nam se ukaže bilo kakva prilika nakon dugačkog putovanja moramo je biti spremni iskoristiti”

I ove sezone iskustvo u ovom natjecanju će biti neprocjenjivo, a u Dubravi ga donosi Kenan Karahodžić koji uz Matea Vidovića ima najveće iskustvo ”Dobili smo vrlo atraktivne i jake suparnike kao i prošle godine. Čeka nas veći broj utakmica i jedno novo dodatno iskustvo. Naravno da nam je želja imati što više pobjeda, ali to neće biti nimalo jednostavno. Timisoara je iskusna momčad koja igra kvalitetnu ligu kao što je Rumunjska i ono što mi prvo pada na pamet ja da moramo popraviti individualnu odgovornost prije svega u obrani što nam je najveći problem na startu sezone. Vjerujemo da će taj segment biti bolji iz utakmice u utakmicu. Čekaju nas utakmice svaka tri dana i moramo se što bolje pripremiti i odgovoriti na sve izazove koji nas čekaju”.

Susret možete gledati na Youtube kanalu Alpe Adria Cupa.