Dubrovnik je i drugi puta ove sezone slavio protiv Dubrave. Na svom parketu bez Filipa Vujičića domaćini su slavili 78:72 u utakmici gdje je Dubrava vodila trideset i pet minuta, a onda posustala u završnici koju je obilježio Petar Dubelj koji je u posljednjoj četvrtini ubacio 21 od 33 poena domaćina za preokret i novu pobjedu. Dubrava je imala najbolji ulazak u utakmicu ove sezone (18:2), ali domaćini su sredinom druge četvrtine došli na minus 5 (25:20) da bi na odmor sastav Jeronima Šarina otišao s +12 (34:22) nakon što su trice povezali Vragović i Kuzmanović, a sve zaključio Kalajžić.

Imala je Dubrava u trećoj četvrtini i 13 razlike, a devet minuta prije kraja +9 (57:48). Tada slijedi serija domaćina 15:2 u kojoj je Dubelj povezao 11 poena (dvije trice) i Dubrovnik je poveo 63:59. I pored toga Dubrava je imala svoje šanse u završnici jer je nakon trice Kuzmanovića bilo 70:70. U posljednjih četrdeset sekundi Dubelj je ubacio petu tricu na utakmici i pogodio tri od četiri bacanja.

”Čestitke Dubrovniku na pobjedi. Oni su jednostavno bili čvršći od nas, a mi iako smo vodili gotovo cijelu utakmicu nismo se prilagodili kriteriju i načinu kako oni igraju s puno kontakta. Ova utakmica je prošla pored nas i naši mladi igrali jednostavno ne mogu istrpiti takvu agresivnost. Još jedna škola za nas iz koje moramo izvući pouke”..kazao je trener Dubrave Jeronimo Šarin.

Dubelj je utakmicu završio s 34 poena i 7 skokova. Ivan Vodopija je dodao 12, a Dragan Džajić 10. Kod Dubrave Mateo Vidović je ubacio 14, a Kenan Karahodžić i Karlo Vragović po 12.

Dubrava će u 19.kolu već u srijedu, 31.siječnja od 20 sati ugostiti Dinamo.