U 2.kolu HT Premijer lige za prvaka Split je u zanimljivoj utakmici slavio u Dubravi kod Furnira 88:80. Ispunjena sportska dvorana u Dubravi nakon obnove i duga tri mjeseca vidjela je još jedan odličan nastup svojih Dubravaša koji su posustali u završnici kada su Splićani kreirali seriju 19:2 i uzeli vrijednu pobjedu. Iako je Split bolje otvorio susret (18:7) sastav Jeronima Šarina nije posustao već je predvođen Filipom Paponjomdobio prvu četvrtinu 24:23. Nakon trice Mihaela Kosa u završnici druge četvrtine Furnir vodi 40:35, a na odmor odlazi s +4 (42:38). U nastavak su bolje krenuli Dubravaši koji su imali +8 (46:38), a najvećih +11 (76:65) na pet i pol minuta prije kraja. U završnici je Roko Ukić ubacio tri trice, jednu Dominik Mavra, a nakon što je Lewis Sulivan zabio koš uz dodatno (82:78) bilo je jasno da će pobjeda u Split.

”S obzirom na zadnjih pet minuta rekao bih da je zaslužena pobjeda Splita, a mi smo pružili dobru košarku i da je ispunjena dvorana mogla uživati. Na kraju se ključnim pokazalo iskustvo Ukića i Mavre koji su ubacili trice kada je trebalo. Našim mladim igračima treba vremena da se prilagode načinu igre protiv klubova iz većeg ranga. Ono što je vidljivo je da smo na dobrom putu i ovo je samo jedna stanica u našem četverogodišnjem planu. Žao mi je publike koja je napunila dvoranu, a moji igrači ih sigurno nisu razočarali i vjerujem da će i u idućim utakmicama biti ovakva atmosfera”…kazao je trener Furnira Jeronimo Šarin.

”Bili smo u nokdaunu, a na kraju nas je fajterska petorka izvukla sa nekim šutevima. Dobro smo zatvorili sve prilaze i ”zaključali” koš što je na kraju presudilo. Svaka čast Furniru, igraju odlično i sada guštaju u košarci. Odlična atmosfera u dvorani i kvalitetna utakmica i to je ono što krasi košarku. Mi možemo biti malo zadovoljniji zbog pobjede, ali i domaćini mogu biti zadovoljni”…kazao je trener Splita Srđan Subotić.

Jamal Nelson je ubacio 18, Mate Kalajžić 17, Ukić 10, a Mavra 14 uz 10 asistencija. Kod Furnira po 14 poena ubacili su Paponja (7as) i Matej Bošnjak, a Kos i Mateo Vidović po 11.