Nakon nekoliko uvodnih treninga koje je vodio Marijan Bagarić novi asistent Jeronima Šarina u ponedjeljak se okupila kompletna momčad Dubrave koju je uoči večernjeg treninga pozdravila uprava kluba na čelu s predsjednikom dr. Bernardom Budimirom. U odnosu na roster koji je završio prošlu uspješnu sezonu u svibnju na istoku Zagreba višu nisu Matej Bošnjak(Cibona), Emil Savić (Zabok), Filip Bjelanović i Ivan Nazor, a pristigla su četiri nova igrača Toni Ročak, Wayne Arnold, Stellan Rajaofera i Andrej Matić. Uz njih o rosteru se još nalaze Mateo Vidović, Filip Paponja, Kenan Karahodžić, Mihael Kos, Filip Kalajžić, Dario Kuzmanović, Ivan Jurić te nekolicina juniora.

Uz Šarina i Bagarića u stručnom stožeru su ostali kondicijski trener Krešimir Tomaško, fizioterapeut Josip Beneta te team menager Ivan Lozanić.

”Kompletirali smo se i koliko vidimo igrači su spremni došli na pripreme s jednom željom da maksimalno rade što je prvi preduvjet za ostvarenje naših želja. Nadamo se da neće biti ozljeda i uz malo sreće vjerujemo u još jednu uspješnu sezonu. Doveli smo četiri mlada igrača koji imaju i reprezentativno iskustvo te idemo onim zacrtanim putem četverogodišnjeg plana koji smo započeli prošle sezone. Ovo je druga godina toga plana gdje opet s jednom od najmlađih ili najmlađom momčadi lige želimo napraviti jedan iskorak u odnosu na prošlu godinu. S obzirom na njihovu mladost sigurno će biti oscilacija i ono što želimo da na početku sezone krenemo dosta jako i da se dižemo iz utakmice u utakmicu”..kaže trener Šarin svjestan da je pripremni period ključan za uspješnu plovidbu kroz sezonu gdje Lavove uz domaću Premijer ligu opet čeka nastup u Alpe Adria Cupu ” Trenirati će se dosta jako kao što smo i krenuli te planiramo kroz devet dogovorenih prijateljskih utakmica svima dati minutažu i povjerenje što je vrlo važnu za mlade igrače. Kroz utakmice s klubovima iz nižeg ranga do klubova iz ABA lige trebali bi dobiti jasnu sliku kroz rujan koje su mogućnosti ove momčadi. Ukoliko procijenimo da nam je neophodno pojačati roster sigurno ćemo to i napraviti. Ova sadašnja momčad je složena prema mojim željama i željama uprave kluba i ona samo treba rasti iz sezone u sezonu”.

Kapetan Mateo Vidović će treću sezonu obući ”žuto-crni” dres ”Veselim se novoj sezoni gdje kao kapetan vjerujem da će biti bolja nego prošla. Nadamo se opet lijepoj podršci naše publike koja će moći opet gledati jednu mladu momčad koja je vjerujem dobila kvalitetna pojačanja. Znamo da imamo veće ambicije ove sezone kako u Premijer ligi tako i u Alpe Adria Cupu i naravno da smo svjesni da neće biti lako jer liga će biti opet iznimno kvalitetna”.

Navijači Dubrave će novu momčad moći najbolje upoznati na tradicionalnom turniru ”Dubrava Kup” koji će se igrati 16. – 17.rujna uz sudjelovanje Cibone, Krke Novo Mesto i Borca iz Banja Luke. Dubrava koja uz Cibonu, Zadar i Split ima najviše sezona u elitnom razredu naše košarke novu sezonu Premijer lige će otvoriti domaćim susretom (30.rujna) protiv Alkara iz Sinja.