Debitantsku utakmicu započinje već ove srijede, 7. veljače 2024. u Beču gdje je pred njim utakmica u Alpe Adria Cupu protiv Vienne, te je glavni fokus da se što bolje pripremi za utakmicu i da se igrači naviknu na novu ulogu glavnog trenera.

“Zahvalan sam svima u klubu na ukazanom povjerenju koje sam dobio. S velikom željom iščekujem svaki trening i utakmicu te se nadam zajedničkom rastu kluba, igrača i mene kao trenera.

Zahvalan sam i treneru Šarinu na svemu u periodu koji smo proveli zajedno.

Velika podrška mi je  Mladen Miki Starčević koji je preuzeo ulogu pomoćnog trenera i mentora, a  njegovo će mi  iskustvo biti od velike pomoći te zasigurno vjetar u leđa.” dodaje Bagarić.

Trenersku karijeru Marijan započinje u KK Cedeviti, gdje je radio od 2012. do 2017. kao trener u školi košarke te je kasnije trenirao pretkadete i kadete Mladosti.

Svoj put nastavlja 2017. godine prelaskom u KK Bosco Zagreb i preuzimanjem U19 momčad, a istovremeno je pomoćni trener seniorske ekipe do 2019. godine.

U sezoni 2019./2020. stiže poziv od KK Cibona za glavnog trenera U15 ekipe gdje ostaje do sredine prošle godine,  a u sezoni 20/21 preuzima mladu ekipu U17.

Od veljače 2021. do rujna 2022. radi kao pomoćni trener seniorske momčadi koja u turbulentnoj sezoni osvaja duplu krunu, osvojivši i prvenstvo i Kup.

Tijekom 2022. pomoćni je trener Ivanu Tomasu koji je izbornik reprezentacije U20.

U Ciboni ostaje do sredine 2023. kao glavni  trener U19 i U17 momčadi.

Iskustvo stečeno u radu s prvom momčadi KK Cibona dovodi ga 2023. u KK Dubrava na mjesto pomoćnog trenera Seniora, a klupu preuzima zahvaljujući velikom potencijalu i iskustvu koje je dosad stekao.

Što nam budućnost donosi ostaje nam za vidjeti, no svakako je predani rad zajednički nazivnik koji Marijana izdvajaju kao najbolje moguće rješenje za mladu momčad poput Dubrave.

Podržite nas u srijedu, s početkom u 19 sati protiv Vienne, a utakmicu možete pratiti na službenom YouTube kanalu Alpe Adria Cupa.

Sretno u radu Marijane!