U 7.kolu HT Premijer lige košarkaše Furnira u subotu (16.30 – Gripe) očekuje gostovanje kod Splita. Susret se igra na dan kada klub iz Dubrave slavi svoj 47.rođendan koji će svečano biti obilježen četiri dana kasnije (srijeda, 26.travnja u 20.00 sati) kada u Dubravu stiže Cibona.

”Ostajem kod mišljenja koje sam kazao i prije nedavne naše utakmice u Dubravi da je Split po meni najveći kandidat za osvajanje naslova prvaka Hrvatske. Odlična tri Amerikanca s nekoliko kvalitetnih domaćin igrača čine momčad koja s pravom računa na najviši plasman. U toj posljednjoj utakmici u Dubravi prije mjesec dana kada su nas dobili u samoj završnici igrali su bez Shortera i tada smo ih mi našom dobrom igrom natjerali da daju svoj maksimum kako bi došli do pobjede. Naravno da je naša želja da i u Splitu pokušamo igrati na gornjoj granici naših mogućnosti i tražimo neku svoju priliku u utakmici da budemo što duže egalu”..kaže trener Furnira Jeronimo Šarin  prisjećajući se nedavnog dvoboja u Dubravi kada je Split u završnici tricama Roka Ukića okrenuo minus 11.

”Ta utakmica protiv Splita u Dubravi je bio pokazatelj kako bi trebali igrati protiv njih i na Gripama. Biti će naravno jako teško jer su oni odlična momčad koju predvode Shorter i Mavra. Kroz ovaj tjedan smo se nastojali što bolje pripremiti i prezentirati u što boljem svijetlu. Nakon dobre utakmice protiv Cedevite Junior u dobrom ozračju dočekujemo ovu utakmicu. Uvjereni smo da nam se neće dogoditi izdanje iz Zadra prije deset dana već da možemo što bolje parirati i tražiti svoju šansu u ovoj utakmici”…dodao je Emil Savić.