Drugu godinu zaredom Cibona i Furnir se sastaju u četvrtfinalu doigravanja za prvaka Hrvatske. U srijedu u prvom susretu Cibona će od 18 sati u KC Dražen Petrović ugostiti Dubravaše. Serija se igra na dvije dobivene utakmice, a u eventualnom trećem susretu prednost domaćeg terena bi imala Cibona. Druga utakmica na rasporedu je u nedjelju od 18 sati u Dubravi.

Uoči petog međusobnog dvoboja Cibone i Furnira ove sezone nepoznanica nema, a protekla četiri susreta su otišla na stranu Vukova koji su najuvjerljiviji bili prije dva tjedna u Dubravi kada su pitanje pobjednika riješili praktički u prvom poluvremenu iako je Furnir bljesnuo u trećoj četvrtini i vratio nadu u pozitivan ishod ”Cibona je toliko dominirala u toj utakmici da je izgledalo i pomalo ružno. Nama je sigurno prioritet da tu treću četvrtinu u kojoj smo stvarno bili ekstra dobri produžimo na što više minuta i pokušamo naći neku svoju šansu. Završetak sezone je i sigurno bi ovo doigravanje trebalo biti dodatni motiv za igrače da pokažu nešto više. Cibona ima problema s ozljedama ali imamo i mi jer nam nema Kosa koji je bolestan i Kuzmanovića koji bi se mogao vratiti u drugoj utakmici. Paponja također ima problema što se vidjelo i u utakmici sa Zadrom. Cibona je neosporni favorit i trener Sesar je uz sve organizacijske probleme sjajno posložio momčad, ali mi nemamo drugog izbora već u ovom finalu sezone se ”baciti” na glavu i pokazati da nismo slučajno drugu godinu zaredom u doigravanju”..kaže trener Furnira Jeronimo Šarin.

Veliki posao zasigurno iščekuje i centra Furnira Mateja Bošnjaka koji vjeruje da njegova momčad može biti na tragu utakmica s Cibonom prije ove posljednje ”Odigrali smo tri zanimljive utakmice s njima i ovu posljednju gdje su oni dominirali. Oni imaju svoje probleme s ozljedama, mi svoje i u ovu seriju ulazimo maksimalno motivirani da pokušamo što više produžiti ovu sezonu. Analizirali smo pogreške koje smo radili posebno protiv Zadra gdje nismo bili na nivou što se tiče skoka u obrani s čime imamo problema u većem dijelu sezone. Ako želimo parirati Ciboni onda moramo smanjiti naše crne rupe i odgovoriti s energijom. Jedino tako se možemo nečemu nadati”