U 5.kolu Favbet Premijer lige u nedjelju od 20 sati u Dubravi se sastaju Dubrava i Split. Susret klubova koje vežu mnoge poveznice ove sezone. Tako je na klupi Splićana Slaven Rimac koji je prve košarkaške korake napravio u Dubravi, a njegov sin Niko kao junior član je se seniorske momčadi Dubrave. Za Split igraju Lovro Gnjidić i Boris Tišma koji su igračku karijeru započeli u Dubravi, a otac Lovre Gnjidića, Boris je direktor Dubrave. Puno zanimljivosti uoči susreta gdje će Dubrava tražiti neizvjesnu završnicu i priliku da dođe do pobjede protiv Splićana koju čeka još od 10.travnja 2010.godine kada su Lavovi nakon produžetka slavili u Splitu

”Iako smo imali dugačko putovanje iz Rumunjske mislim da imamo dovoljno vremena da se odmorimo i pripremimo za dolazak Splita. Ova utakmica s Timisoarom je u rangu utakmice sa Splitom koji je u ulozi favorita. Ima svoje prednosti kroz sami roster i kvalitetu natjecanja koje igraju. Puno su iskusniji i mi se moramo određenim taktičkim detaljima poslužiti. Ono što moramo koristiti je naša brzina i želja da naši mladi igrači na taj način dođu do izražaja i ukoliko uspijemo smanjiti broj izgubljenih lopti onda se možemo nadati zanimljivoj utakmici”..kaže trener Dubrave Jeronimo Šarin koji u činjenici da je i Split momčad u slaganju i da će imati utakmicu 48 sati prije susreta u Dubravi vidi šansu Lavova ”Prošle sezone su imali odličnu momčad i teško je nadoknaditi igrače kao što su Mavra i Shorter. Ove godine su novi igrači puno mlađi i neiskusniji od njih i sigurno će uz dobrog trenera rasti kroz sezonu. Mi smo prošle sezone odigrali dvije zanimljive i do završnice neizvjesne utakmice u Dubravi i tu vidimo svoju šansu. Pozivam naše navijače da ispune dvoranu, a mi ćemo dati sve od sebe da kućama krenu zadovoljni ”.

”Nemamo puno vremena za odmor i analizu prethodne utakmice jer se moramo okrenuti dolasku Splita u nedjelju. Ono što nam ostaje je odgovoriti energijom i željom te biti puno bolji u obrani nego što smo bili u prethodnim utakmicama. Oni imaju dosta zahtjevnu utakmicu dva dana prije i neće ni njima biti lako, a mi moramo gledati sebe i podizati svoju igru”…kazao je Filip Kalajžić krilni centar Dubrave.

I u ovom susretu u poluvremenu utakmice biti će organizirana nagradna igra Croatia osiguranja gdje će tri gledatelja s kupljenom ulaznicom sudjelovati u šutiranju s centra, a gledatelj koji pogodi koš dobiva poklon bon od 1000 eura.