Dolazak Cibone u Dubravu uvijek je fešta košarke na istoku Zagreba. Tako će biti i ove srijede kada se Furnir i Cibona od 20 sati susreću u 8.kolu HT Premijer lige za prvaka. Vukovi drže prvo mjesto uoči doigravanja i pobjeda u Dubravi im je imperativ ako žele s prvog mjesta krenuti u obranu naslova, a Dubravaši nemaju veći rezultatski imperativ iako bi željeli Ligu za prvaka završiti na petom mjestu za što će im biti neophodna pobjeda u nedjelju u Šibeniku

”Posljednje dvije utakmice s Cibonom su bile praktički na jednu loptu i ono što je naša želja da opet pokušamo dovesti utakmicu u neizvjesnost. Cibona je definitivno favorit što pokazuje i tablica, a mi želimo isprati jedan loš nastup koji smo imali u subotu u Splitu. Veliki motiv će nam naravno biti puna dvorana i podrška navijača, a ukoliko nam se ukaže prilika moramo je znati iskoristiti”..kaže trener Furnira Jeronimo Šarin svjestan da će Cibona sada imati puno bolju pripremu za utakmicu ”Puno im je lakše igrati nego što je bilo do sada jer nemaju utakmice u ABA ligi. Puno će nas ozbiljnije shvatiti, a nas interesira samo naša igra i želja da se dignemo energetski u ovoj utakmici kao što smo se dignuli protiv Cedevite Junior a poslije uvjerljivog poraza u Zadru. Nadam se da će ova tri treninga biti dovoljna da se što bolje pripremimo i pokažemo u našem najboljem izdanju”.

U dvoboju sa Splitom nakon tri propuštene utakmice vratio se Mateo Vidović, kapetan Furnira koji priželjkuje punu dvoranu i hrabar nastup Lavova ”Ono što moramo popraviti u odnosu na utakmicu u Splitu je energija i agresivnost. Veselimo se utakmici pred ispunjenom dvoranom i ono što možemo obećati je dati sve od sebe i pokušati napokon dobiti Cibonu nakon nekoliko neizvjesnih utakmica. Znamo se jako dobro i moramo izbjegavati igru pet na pet gdje su oni najjači. Ukoliko fizički uspijemo parirati i s puno trčanja možemo tražiti svoju šansu. Protiv Cibone smo ove sezone igrali najbolje utakmice od svih klubova koji igraju ABA ligu i to nam daje nadu da može tako biti i u srijedu”..kazao je Vidović.

Veliko je zanimanje za ovu utakmicu, a razlog više je i dolazak na utakmicu mnogih bivših igrača Dubrave i Cibone, a klub iz Dubrave koji je prije nekoliko dana proslavio 47.rođendan će se ovom utakmicom prisjetiti legendarne prve utakmice ova dva kluba iz travnja 1979.godine igrane u dvorani OŠ Mato Lovrak.