Na startu Lige za prvaka HT Premijer lige Furnir je kao gost u Trnskom nadigrao Cedevitu Junior 100:65 i tako na dojmljiv način prekinuo veliki niz Vitamina koji su izgubili prvu utakmicu ove godine. Zanimljivo da je posljednji domaći poraz Cedevita Junior doživjela upravo od Furnira. Bila je to velika večer sastava iz Dubrave koji je na samom startu pokazao da bi ova utakmica mogla biti bitno drugačija od posljednje međusobne utakmice kada je CJ pitanje pobjednika riješila praktički u prvom poluvremenu. Odlična obrana i u napadu raspoloženi Filip Bjelanović dovukla je Furnir do +10 (50:40) na poluvremenu. Kada se očekivala bolja reakcija Cedevite Junior gosti su serijom 11:4 otvorili treću četvrtinu, a nakon što je zbog prigovora isključen Damir Mulaomerović, trener CJ igra domaćina se u potpunosti raspala pa je Furnir agresivnom obranom i presingom te poenima Mihaela Kosa, Bjelanovića, Kenana Karahodžića i Daria Kuzmanovića otišao na velikih +28 (77:49). Kako je izgledala obrana Dubravaša govori podatak da su domaćini u prvih dvanaest minuta drugog poluvremena ubacili samo 11 poena.

”Čestitao bih prije svega momcima na super odrađenoj utakmici gdje smo ispoštovali dogovor iz svlačionice. Vjerojatno nas je CJ u startu malo podcijenila s obzirom da nas je naš najbolji igrač iz prvog dijela sezone napustio. Ovi momci su pokazali da ova momčad nije samo Hollingsworth već da i oni mogu igrati. Sretan sam zbog njih što su pružili ovakvu partiju, a čestitam i CJ na fer i korektnoj igri”...kazao je trener Furnira Jeronimo Šarin.

”Svaka čast Dubravi na sjajnoj energiji i igri. Čestitke kolegi Šarinu. Mislim da danas nitko od igrača nije došao na utakmicu, pristup katastrofalan. Ne treba puno trošiti riječi oko toga jer puno stvari koje trebamo reći moramo reći u svlačionici jer na ovaj način ako budemo igrali nećemo nikoga pobijediti”...riječi su trenera CJ Damira Mulaomerovića.

Bjelanović je u svojoj najboljoj utakmici karijere u HT Premijer ligi ubacio 24 poena uz 8 skokova. Kos (8sk) je dodao 19, Matej Bošnjak 17, Kuzmanović 13, a Mateo Vidović je uz 7 poena podijelio 8 asista. Kod CJ Jakov Mustapić je ubacio 12, a Josip Batinić 11 poena.

Ova pobjeda najbolja je pozivnica navijačima da u petak, 24.ožujka ispune obnovljenu sportsku dvoranu u Dubravi gdje će Dubravaši od 19 sati ugostiti Split.

Autor: Krešimir Galić